Co to je xylitol?
Xylitol je sladidlo, sloučenina cukerného alkoholu, který se nachází v různých druzích ovoce a zeleniny.
Xylitol je sladidlo, sloučenina cukerného alkoholu, který se nachází v různých druzích ovoce a zeleniny.
Co jíst a nejíst při cukrovce, je poměrně rozsáhlé téma, ale není příliš komplikované. Napsal jsem již několik článků a doporučuji si je pročíst. Nezapomeňte se také podívat na jídelníček…
Čekankový sirup se považuje za sladidlo, které našemu zdraví nijak neškodí a chuťově je velmi oblíbené. Používám ho také.
Známé zdroje říkají, že jde o ovoce s glykemickým indexem pod 55. Mezi ně patří jablka, pomeranče, hrušky, peckovité ovoce (třešně), bobulovité ovoce (borůvky) a další. Já ze všeho nejvíce doporučuji…
U diabetiků neexistuje maximální limit, kolik cukru mohou konzumovat, pokud si tento limit nestanoví sami nebo jejich lékař (např. při nízkosacharidovém stravování). Je důležité sledovat příjem sacharidů a cukrů a…
S ohledem na funkci jater nebo třeba krevní tlak, v tom není příliš rozdíl, pokud tedy pijete střídmě ať bílé nebo červené víno. Jak se však můžete dočíst v článku,…
Vinný střik by měl být bezpečný, víno červené (kvalitní, více čtěte v článku) není škodlivé a může mít dokonce benefity pro vaše zdraví. Opět ale i zde, pozor na nízké…
V malém množství se jí nemusíte bát. Stejně jako u vodky a rumu, whiskey nemá velké množství cukru. Dávejte si ale pozor na hypoglykémie.
Tato kombinace se nedoporučuje.
Zejména pro lidi, kteří berou diabetické léky, hrozí poškození jater. U cukrovky 1. typu pak hrozí také ketoacidóza. Pro oba typy cukrovky může velká konzumace alkoholu znamenat hypoglykémii.